Corectarea ridurilor

a2-corectarea-ridurilorSe spune că ochii sunt oglinda sufletului, dar o față odihnită, relaxată și hidratată dezvăluie o stare de spirit bună și emană o energie pozitivă. O piele uscată, încărcată de riduri asociază un nivel de încredere în sine destul de scăzut și o mică lipsă de atenție față de propriul corp.

Cu toții vrem un aspect al feței mai odihnit, mai tânăr și mai puțin brăzdat de griji. Îmbătrânirea pielii este un proces natural, evolutiv, care poate fi temporar oprit sau încetinit. Odată cu trecerea timpului, pielea își pierde elasticitatea, hidratarea și proprietățile structurale.

În ultimele decenii, medicina estetică a căutat să satisfacă necesitatea pacienților de a remodela aspectul facial, prin proceduri minim invazive, utilizând substanțe similare sau identice cu cele deja sintetizate de corpul uman (acidul hialuronic). Un prieten de nădejde în refacerea conturului și aspectului întinerit al feței este acidul hialuronic. Ce este și ce face acidul hialuronic? Acidul hialuronic este o substanță cu vâscozitate crescută care are ca principală utilizare încărcarea ridurilor și creșterea volumului unor regiuni ale feței, cum sunt obrajii sau bărbia sau șanțurile dintre baza nasului și colțurile gurii (șanturi nazogeniene).

Există numeroase produse pe bază de acid hialuronic adapate necesităților fiecărui pacient. Ridurile fine, în special cele produse de acumularea oboselii și a stresului fizic facial cotidian (expunere la praf, vânt, soare) pot fi netezite cu variante de acid hialuronic cu vâscozitate redusă, intoduse intradermic (mezoterapie cu acid hialuronic) care induc refacerea elasticității și hidratării pielii prin reorganizarea structurii acesteia și atragerea de apă la nivelul injectării. Ridurile mai profunde și asimetriile de volum pot fi corectate cu acid hialuronic cu vâscozitate crescută, introdus mai profund, produs care acționează ca o “pernă gonflabilă” pentru a crește suportul structurilor faciale și a reface volumetria facială.

Avantajele utilizării acidului hialuronic constau în faptul că nu produce alergii și este complet absorbabil, substanța injectată fiind similară ca și proprietăți cu cea produsă de prorpiul organism. Fiind usor de injectat, utilizând doar o anestezie locală cu cremă anestezică, acidul hialuronic se poate încadra în categoria tratamentelor “din pauza de prânz”.

Rezultatul tratamentului este vizibil imediat și are un aspect natural, durata acestuia fiind între 3-8 luni, în funcție de particularitățile fiecărui pacient, de stilul de viață și de vârstă. Fiind o procedură rapidă și ușoară, nu necesită întreruperea activităților cotidiene, a stilului de viață.

Acidul hialuronic conferă chirurgului plastician o unealtă de sculptură și modelare a feței pacientului, jocul volumelor și al reliefului pielii feței fiind particularizat și adaptat dorințelor și necesităților fiecărui pacient.

 

Articol de Dr. Elena Dragu