Corectarea ridurilor

b1corectarea-ridurilorCine spune că nu are riduri fie a apelat la un anumit tip de procedură chirurgicală, fie la alte soluții mai puțin invazive, sau pur și simplu este norocos. Ridurile sunt semnele unei suprasolicitări a mușchilor feței, ale unei vieți personale și profesionale desfășurate în ritm alert sau pur și simplu ale unei predispoziții constituționale de pierdere a elasticității feței și a tonusului muscular facial.

Din fericire, în anii ‘60, întâmplător, prin utilizarea unei toxine în tratarea unei afcețiuni oculare, s-a descoperit o nouă soluție la netezirea acestor “șanțuri” ce pot strica aspectul natural al chipului. Fiind unul dintre cele mai utilizate produse din industria estetică, toxina botulinică s-a transformat, în timp, din pericol mondial în “cel mai bun prieten” al doamnelor, domnișoarelor și domnilor care doresc să nu arate timpul pe chipul lor.

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este o substanță activă, obținută prin procese biochimice de izolare și purificare dintr-o bacterie (Clostridium botulinum). Substanța are ca principală proprietate relaxarea temporară a musculaturii la nivelul căreia este injectată.

Ce riduri pot fi corectate cu ajutorul toxinei botulinice?

Ridurile pot fi împărțite în două categorii: riduri statice și ridur dinamice. Utilizarea toxinei botulinice are ca scop relaxarea musculaturii responsabile de apariția ridurilor dinamice de la nivelul frunții (riduri orizontale sau verticale de încruntare), colțului ochilor (așa numita “labă de gâscă”), de la nivelul regiunii intersprâncenoase (glabelare). Toxina botulinică (Botox, Vistabel, Dysport) poate fi folosită și în tratarea altor riduri de la nivelul gâtului, din jurul gurii (de la nivelul conturului buzelor la fumători), sau pentru atenuarea șanțului nazo-genian (cel dintre baza nasului și coltul gurii), dar aceste ultime proceduri pot fi realizate doar la cererea pacientului, nefiind proceduri aprobate de ANM.

Consultația

Orice persoană are dreptul la propria imagine despre persoana sa. Fiecare om decide când și în ce măsură sunt necesare intervenții cosmetice, invazive sau neinvazive, pentru a-și păstra un aspect odihnit, îngrijit și fără urme de supărare sau griji. Datoria medicului estetician este aceea de a informa pacientul despre posibilele soluții temporare sau permanente de a satisface cerințele acestuia, de a explica posibile riscuri sau complicații și de a detalia procedura estetică aleasă de pacient. În cazul corectării ridurilor, este bine de știut că utilizarea toxinei botulinice trebuie realizată cât mai aproape de apariția ridurilor, pentru obținerea unor rezultate cât mai bune. Tratamentul cu toxină botulinică trebuie personalizat și începe cu o evaluare amănunțită a mimicii, a poziției și a gradului de contracției a musculaturii responsabile de apariția ridurilor. În funcție de adâncimea și distribuția ridurilor, trebuie injectată o cantitate de toxină botulinică sufficient de mică, astfel încât ridurile nedorite să se ștreargă, dar mimica și relieful natural al feței să rămână neafectate, evitându-de astfel aspectul de mască sau de păpușă imobilă.

Ce presupune tratamentul?

Tratamentul presupune injctarea unei cantități minime necesare de toxină botulinică, cu ajutorul unor ace foarte fine, la nivelul ridurilor pe care ne dorim să le ștergem. Tratamentul se poate realiza sub anestezie locală cu cremă anestezică. Pot fi ușor neplăcute înțepăturile în momentul injectării, senzația fiind de înțepătura de țânțar. După injectare, semnele înțepăturilor pot rămâne vizibile între 30 min și 24-48 ore, în funcție de tenul fiecărei persoane, sau (foarte rar) pot apare mici vânătăi care se vor resorbi rapid în câteva zile. Efectul tratamentului poate fi vizibil începând cu zile 2-3 după injectare, cu un efect complet începând din ziua a 14-a. Rezultatele tratamentului sunt vizibile aproximativ 4-6 luni, chiar până la 8 luni, în funcție de caracteristicile tisulare ale fiecăruia și de numărul de injectări anterioare. Tratamentul poate fi repetat după dispariția efectului, dar nu mai devreme de 3 luni de la ultima injectare.

Avantaje – tratamentul din pauza de prânz. Tratamentul cu toxină botulinică este sigur și rapid, fiind folosit de peste 20 de ani în medicina estetică, pacientul beneficiind de o procedură realizabilă în câteva minute (aproape cât pauza de prânz) și nefiind necesare perioade de recuperare sau proceduri adiționale.

Vă invităm să vă programați la o consultație la medicul estetician, în urma căreia acesta va decide înpreună du dvs. care este cea mai potrivită cale de a rezolva problema dvs., fiindu-vă explicate atât avantajele cât și dezavantajele fiecărei proceduri.