Mărirea volumului buzelor

a1-volum-buzeSenzualitatea unei femei se reflectă în privire, în gesturi și mai ales în buze. Câte femei nu și-au dorit să aibă buze conturate și bogate precum cele ale Angelinei Jolie? Câți bărbați nu visează să sărute buze roșii, mari și bine conturate? Câți pot spune că nu au întors niciodată capul când au văzut un zâmbet eclatant, cu buze bine evidențiate?

Buzele noastre își schimbă forma și volumul odată cu trecerea anilor. Din fericire, mdecina oferă soluții temporare sau permanente pentru persoanele care nu sunt mulțumite de aspectul, conturul sau volumul buzelor.

Mărirea buzelor, sau augmentarea buzelor se poate realiza fie prin proceduri chirurgicale, fie prin proceduri nechirurgcale, minim invazive. În funcție de dorințele și așteptările pacienților, chirugul estetician va decide, împreună cu acestia, care din proceduri are efectul dorit de pacient și care se potrivește profilului acestuia. În general, mărirea buzelor prin tehnici nechirurgicale este o procedură rapidă și foarte bine tolerată de pacient. În aproximativ 30 de minute, puteți avea buze mai ferme, mai voluminose sau mai bine puse în evidență.

Cui se adreseaza procedura de mărire de buze?

Mărirea sau modelarea buzelor se adresează persoanelor cu buze mici, lipsite de volum, asimetrice, căzute sau care prezintă cicatrici, riduri de vârstă sau de fumat, diferențe de culoare, etc. Orice pacient care se declară mai puțin mulțumit de aspectul buzelor, cu ajutorul chirurgului estetician, în urma unei consultații, poate apela la aceste proceduri, pentru a-și îmbunătați aspectul fizic și a-și crește stima de sine.

Ce înseamnă mărirea buzelor și tendințe

Procedurile de mărire a buzelor sunt concepute pentru a face buzele mai atractive prin definirea și mărirea acestora. Cu ajutorul tratamentelor disponibile puteți obține următoarele rezultate:

  • Accentuarea formei naturale a buzelor, prin injectarea liniară, de jur împrejur, pe conturul extern al acestora
  • Ridicarea colțurilor exterioare ale gurii, pentru obținerea unui aspect luminos și optimist
  • Corectarea ridurilor radiare din jurul gurii
  • Înălțarea liniei superioare a buzelor, pentru un aspect mai îndrăzneț
  • Mărirea buzei inferioare, pentru un aspect senzual
  • Mărirea pronunțată a buzelor, pentru a avea buze provocatoare

Cum se poate realiza augmentarea buzelor prin procedee nechirurgicale?

Mărirea buzelor se poate realiza cu efect temporar sau permanent. În clinica noastră punem accentul de augmentarea buzelor cu efect temporar, prin injectare de acid hialuronic sau contur și augmentare cu fire resorabile, și cu efect permanent prin injectare în câteva sesiuni consecutive de grăsime proprie.

Acidul Hialuronic

Acidul hialuronic este o proteină care apare în mod natural în întreg corpul uman, este concentrat în fluidele sinoviale, în valvele inimii și ochi, și este o componentă cheie a cartilajului. De aceea, acidul hialuronic este foarte bine acceptat de către organism.
Această substanță se injectează prin tehnici speciale medicale în buze sau în piele: se resoarbe fiziologic, nu provoacă alergii și este capabil să dea volumul dorit buzelor pe termen mediu, rămânând în buze între 3 și 8 luni.
Injecțiile cu acid hialuronic sunt puțin dureroase, ca o anestezie dentară și nu necesită spitalizare.

Fire resorbabile

Folosite frecvent în chirurgia plastică și estetică, aceste fire au avantajul că se resorb în timp, fiind bine tolerate de organism. Principala utilizare a acestor fire este refacerea unui contur de buze îndrăzneț, bine definit și provocator, putând accentua “arcul lui Cupidon” și chiar șterge ridurile fine din jurul buzelor, cauzate de fumat sau apărute cu vârsta. Efectul de întindere și ridicare a conturului buzelor este dat printr-o reacție de fibroză pe care firele o produc în regiunea în care au fost introduse, efect ce poate dura între 3-6 luni.

Grăsime proprie

Cu vârsta, se pierde țesut de grăsime din anumite zone, datorită procesului natural de îmbătrânire, având ca rezultat apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii. Injectarea de grăsime proprie în buze este o procedură minim invazivă, relativ nedureroasă, care are ca principal avantaj faptul că se folosește o substanță naturală proprie organismului. Transferul de grăsime proprie are ca scop creșterea în volum a buzelor, netezirea acestora și sublinierea conturului acestora. Tratamentul este rapid, prin extragerea unei cantități minime de grăsime, cu ajutorul unei canule, fie de la nivel abdominal, fie de la nivelul coapselor, grăsimea recoltată fiind prelucrată și injectată la nivelul buzelor. Efectul maxim al acestei proceduri este vizibil la 3-6 săptămâni, după dispariția edemului postintervențional. Din cantitatea de grăsime injectată, de regulă rămân între 30-50%, pentru ajungerea la dimensiunile dorite ale buzelor fiind necesare câteva injectări (2-3) la interval de 3-6 săptămâni. Un alt avantaj al procedurii este și faptul că zona din care se recolteaza grăsimea se poate remodela.

Articol de Dr. Elena Dragu