Peeling chimic

f-peeling-chimicPeeling-ul chimic este o procedură de reîntinerire a feței care a devenit foarte populară. Motivele sunt simple: tratamentul este simplu, nedureros și cu efecte imediat vizibile. Ridurile fine, petele care se datorează expunerii la soare sau leziunile cauzate de acnee nu mai sunt un motiv de îngrijorare. Peelingul chimic este soluția pe care o cauți.

Această metodă eficientă de întinerire facială presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanțe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte și de a stimula regenerarea celulară. Pentru oricare dintre tratamentele estetice optezi, realizate în cadrul clinicii noastre, te asigurăm că vei avea parte de cei mai buni medici, de servicii de înaltă calitate și de o atmosferă relaxantă.

Peelingul chimic rezolvă problema ridurilor fine de expresie de sub ochi și din zona gurii, dar și pe cele cauzate de expunerea excesivă la soare, îmbătrânire sau factori ereditari. În plus, se adresează tenurilor care suferă de acnee sau care au rămas cu cicatrici în urma acestora, diminuează pistruii și intensitatea petelor solare, dar și a celor pigmentare.

În timpul tratamentului:

Soluția chimică este fie aplicată gentil, fie se freacă viguros cu ajutorul unui burete sau a unei perii, evitându-se sprâncenele, ochii și buzele. În timpul aplicării peelingului, poți experimenta o senzație de furnicătură sau o senzație de căldură. Durata tratamentului este stabilit de felul în care tenul reacționează.

Datorită spectrului larg de acțiune și a efectelor scontate, este importantă alegerea perioadei în care se programează această intervenție. Îți recomandăm acest tratament în perioada rece a anului deoarece o recuperare sănătoasă durează o perioadă mai lungă în care trebuie să evitați expunerea la razele soarelui.

Recuperare:

După tratamentul estetic, pielea are un aspect roșiatic care ține câteva ore, dar se poate masca prin aplicare de fond de ten, dacă acest lucru este necesar. Este obligatorie folosirea cremei cu factor de protectie SPF 50+ zilnic pentru a preveni hiperpigmentarea postinflamatorie.

Pielea va începe să se descuameze la 2-3 zile după peeling și se va continua timp de 1-4 zile, în funcție de tipul de peeling chimic aplicat.

Este interzisă expunerea la radiații ultraviolete (UV): mare, ski, solar.

Atenție!
Nu este recomandat peeling-ul chimic în caz de:

  • alergii specifice la anestezic, deoarece peelingul profund se realizează sub anestezie
  • insuficiență renală sau hepatică
  • boli sistemice decompensate
  • sarcină și alăptare
  • boli autoimune (lupus eritematos, sarcoidoza)