Tatuaj contur buze

h2-tatuaj-contur-buzeBuzele au devenit în ultimii ani, mai mult ca oricând un simbol al senzualității și frumuseții. Forma, mărimea și culoarea buzelor pot „vorbi” pentru și despre tine.

Cu ajutorul unui contur de buze semipermanent iregularitățile sunt usor ascunse. Forma conturului și nuanța finală sunt stabilite împreună (esteticiana propune, tu decizi).

Nu vei mai avea probleme cu conturul care se întinde, cu rujul care rămâne pe pahare sau cu buzele inegal colorate. Conturul la buze rămâne, iar buzele tale sunt perfect colorate.

Ce este un contur de buze semipermanent?

Este un desen realizat pe piele prin tatuare, cu pigmenti colorați care se introduc în straturile superioare ale epidermei (deci non-invazivi) și care rămân în piele o periodă determinată (de obicei câțiva ani). În estetică, tehnica specială utilizată pentru realizarea unui machiaj semipermanent este cunoscută și ca „micro-pigmentare”.

Pigmentul fiind în primele straturi ale epidermei, orice alt ruj sau lip-gloss aplicat normal pe buze nu își modifică nuanța. Deci dacă la un eveniment mai special dorești o nuanță mai închisă sau mai deschisă la buze, poți să folosești orice culoare de ruj, iar nuanța aleasă va fi o excelentă bază pentru machiaj.

Care sunt avantajele unui contur de buze semipermanent?

Este un „inventator de timp” și un „salvator de bani”: nu numai că dimineața îți lasă mai mult timp, dar te scutește de cele mai multe situații neplăcute cauzate de machiaj:

 • urmele lăsate pe pahare
 • conturul care se întinde
 • buzele colorate inegal
 • conturul cu greu de realizat dimineața
 • fardurile care îți dădeau bătaie de cap la piscină, la fitness, la plajă, vara, iarna, la lucru, la petreceri, ziua sau noaptea!

Iar dacă tenul tău este sensibil, ești alergică la machiaje, ești tânără mămică, ai nevoie de o reconstrucție cosmetică sau te-ai săturat pur și simplu să te tot machiezi în fiecare zi, un contur de buze semipermanent este soluția ideală.

Ce culoare mi se potrivește?

Dacă vrei o anumită culoare, esteticiana te va ghida în alegerea celei mai potrivite culori pentru buzele tale. Trebuie sa fii sigură că alegi o culoare cât mai apropiată de culoarea pe care o folosești pentru machiajul zilnic, sau poți opta pentru o culoare naturală care să pună în evidență forma buzelor tale. Pentru un contur de buze reușit, nuanța trebuie aleasă și în funcție de culoarea tenului, a ochilor și a părului.

Cum decurge o ședință pentru un contur buze semipermanent?

Odată hotărârea luată, programează o întâlnire cu esteticiana și spune-i așteptările tale. Va fi o mică discuție despre intenția ta, stilul de viață și necesitățile pe care le ai, despre avantajele unui contur de buze semipermanent, câteva întrebări despre starea de sănătate.

Vei primi informații despre metoda de lucru, aparatura folosită, măsurile de siguranță și igienă, despre cum să îți ăngrijesti noul contur de buze.

Realizarea conturului durează de regulă o oră și jumătate. Procedura include prima aplicare a pigmentului, urmată de o revenire gratuită pentru a intensifica culoarea. Un contur de buze semipermanent bine realizat va arăta atât de natural încât cei din jur nu vor ști niciodată ca îl aveți.

Este o metoda sigura?

 • Această metoda de pigmentare temporară este realizată cu pigmenți naturali testați dermatologic și alergologic, aprobați de Ministerul Sănătății din România.
 • Este o metodă care nu implică efecte secundare.
 • Ustensilele sunt sterile iar consumabilele sunt de unică folosință (înaintea fiecărei pigmentări, toate consumabilele sunt desigilate în fața clientei)
 • Toate echipamentele sunt păstrate după cele mai stricte norme sanitare.

Procedura este considerată semipermanentă deoarece pigmenții rămân fixați în primele straturi ale epidermei până la reinnoirea naturală a pielii, respectiv între 3-5 ani.

Este o procedură dureroasă?

Pentru fiecare tratamet se face anestezie locală externă cu soluție de Lidocaină, deci putem vorbi mai degrabă de un discomfort decât de durere.

Cine poate încerca un contur buze semipermanent?

 • Toate femeile, tinere sau mai în vârstă, cele care doresc doar o accentuare a trăsăturilor naturale sau care își doresc să arate bine tot timpul zilei, chiar și dimineața devreme.
 • Cei activi ori sportivi care nu vor să aibă grija permanentă a machiajului, cei care suferă de alergii la produsele cosmetice, cei cu pielea sensibilă sau cei cu vederea slăbită pentru care aplicarea machiajului reprezintă o problemă.
 • De la actrițe și modele la femei de afaceri, de la cele pentru care machiajul este indispensabil, la cele care nu mai au timp sau nu mai au răbdare să se machieze.