Tatuaj sprâncene

h1-tatuaj-spranceneTatuajul pentru sprâncene se recomandă ca soluția salvatoare în cazuri în care schimbarea formei de sprâncene are un impact inestetic asupra trăsăturilor feței. Astfel putem afirma că procedura de tatuare a sprâncenelor are rolul de a ne îmbunătăți aspectul fizic și de a corecta greșeli în pensat și îngrijirea sprâncenelor pe care le-am făcut în trecut.

Sunt multe cazuri în care forma de sprâncene este neregulată, întreruptă sau prezentând goluri parțiale. Multe dintre femei recurg în aceste condiții la utilizarea unui machiaj corector pentru sprâncene, fiind dependente de creioane dermatografe sau de farduri pentru sprâncene. Tatuajul pentru sprâncene vine în aceste cazuri ca o soluție pe termen lung, o metodă de a le oferi femeilor de pretutindeni aspectul de sprâncene care să le pună în valoare trăsăturile feței și să le redea încrederea în propria persoană.

Tatuajul pentru sprâncene este o tehnică de tatuare a pielii cu pigmenți cosmetici medicali introduși printr-o tehnică specială în straturile superioare ale pielii.

Posibilitatea de a alege dintr-o gama largă de culori creată special pentru tatuarea sprâncenelor face din această metodă cosmetică un trend care capătă din ce în ce mai mult teren. Tehnica de pigmentare imită firul de păr, iar sprânceana va căpăta forma dorită.

Tatuaj sprâncene – studiu de caz

Procedura de tatuaj pentru sprâncene se recomandă femeilor în cazul în care sprâncenele:

 • sunt prea rare sau prea scurte;
 • au o formă inestetică;
 • sunt inegale sau prezintă goluri;
 • au fost pierdute integral din motive de sănătate sau accident;
 • sunt foarte puțin vizibile;
 • sunt afectate de semne sau cicatrici (de regulă survenite în urma purtării de pierce în sprâncene).

Tatuaj sprâncene – analiza procedurii

În urma programării făcute la un salon de estetică facială pentru un tatuaj de sprâncene, vei fi informată cu privire la metoda de lucru, aparatura folosită, măsurile de sterilizare și igienă, precum și despre cum ai grijă pe viitor de noul tatuaj de sprâncene. Tatuajul sprâncenelor se va face ulterior, după analiza tonului pielii tale, a nuanței de păr și a simetriei faciale – aspecte de bază în estetica facială. Numai după ce probezi, alături de cosmeticiană, diferite modele de tatuaj de sprâncene cu ajutorul simulării prin desen, poți alege forma cea mai potrivită pentru tatuajul sprâncenelor. Tatuarea sprâncenelor se face într-o ședințî, o a doua ședință fiind rareori necesară, la un interval de 2-8 săptămâni de la procedura inițială. In acest caz, a doua sedinta este gratuita.

Tatuaj sprâncene – durata de viață

Durata de viață a unui tatuaj de sprâncene este principala preocupare, în afară de aspect, la care femeile se gândesc înainte să facă această investiție, considerată de unii a fi inutilă.

Cât timp se va păstra culoarea inițială a tatuajului? Răspunsul la această întrebare ține de mulți factori, precum tipul de piele, culoarea tenului, stilul de viață, gradul de expunere la soare, culoarea aleasă pentru tatuajul sprâncenelor sau îngrijirea pielii. Majoritatea specialiștilor în tatuajul sprâncenelor sunt de acord că această procedură durează până la 3-5 ani.

Tatuaj sprâncene – metodologie și tipuri de tatuaj

Există două tipuri de tatuaj de sprâncene: pigmentare fir cu fir sau contur plin.

Pentru un look mai natural și o intervenție subtilă, se propune prima variantă. Firele de păr naturale rămân, deci nu sunt rase sau pensate total. Printre ele se realizează, prin tatuare, fire care imită prezența părului, în așa fel încât să umple golurile inestetice. După, tot prin tatuare se realizează un fond mai deschis la culoare pe toata suprafața sprâncenelor.

Conturul plin este atunci când pentru a se obține sprâncene tatuate se umple toată suprafața sprâncenei prin tatuare fără imitarea firelor de păr.

Alegerea procedurii se face de către client împreună cu esteticiana în funcție de fiecare caz în parte.

Tatuaj sprâncene – îngrijirea sprâncenelor după intervenție

După realizarea unui tatuaj, la fel ca în cazul oricărei intervenții estetice, vor exista anumiți pași de îngrijire, care garantează durata de viață a tatuajului sprâncenelor.

Ce înseamna grija pentru un tatuaj de sprâncene:

 • folosirea regulată a cremei post-tratament primită gratuit de la esteticiană;
 • evitarea transpirației intense;
 • evitarea solarului, saunei sau a înotului;
 • evitarea expunerii îndelungate la soare;
 • evitarea atingerii feței cu mâinile murdare.