Terapie vampir PRP

b1corectarea-ridurilorTe simți bătrân? Vrei să nu-ți mai arăți vârsta? Să scapi de riduri și să-ți revitalizezi pielea? Terapia PRP este cea mai populară metodă de întreținere și întinerire folosită la ora actuală de multe vedete, precum Paula Chirilă, Angelina Jolie, Dana Săvuică, Tiger Woods, Rafael Nadal, Cătălin Botezatu, Kobe Bryant și multe altele.

PRP (platelet rich plasma) este o tehnică minim invazivă, nedureroasă și simplă, astfel încât pacientul după tratament poate să plece liniștit acasă. PRP reprezintă plasmă autologă bogată în plachetă (trombocite) care conțin numeroase proteine numite și factori de creștere. Procedeul constă în recoltarea a aproximativ 8ml de sânge de la pacient într-un recipient vidat și steril, care este supus unui proces de centrifugare, astfel sunt separate plasma și trombocitele de restul elementelor sangvine. PRP-ul rezultat este apoi injectat subcutanat, în zonele cu riduri, cicatrici post-acnee, deshidrate pentru a readuce la viață pielea pacientului.

Frumusețea acestei proceduri constă în faptul că organismul își stimulează singur procesele de regenerare la nivel cutanat, nefiind nevoie să introducem o substanță străină ci doar propiul nostru sânge programat să stimuleze procesul de autoîntinerire neavând astfel nicio contraindicație, putând fi folosit la orice vârstă.

Preparatul folosit este autolog, reacțiile imunologice adverse sunt excluse, precum și investigațiile paraclinice nu sunt necesare.

Terapia necesită 3 tratamente repetate la un interval de 3-6 săptămâni, fiind așa rapide încât procedeul putând fi realizată și într-o pauză de cafea. Pentru întreținere este necesar un tratament pe an. Această tehnică este indicată să fie asociată cu lipofilling, injectare de Acid Hialuronic și terapie cu toxină botulinică. Frecvența tratamentelor poate fi crescută în cazurile severe de acnee, vergeturi, cu rezultate bune pe termen lung.